Nenechajte sa oklamať túžbou

Hovoríš, že si praješ oslobodiť sa od všetkých túžob a očakávaní. A v skutočnosti, i táto tvoja vlastná túžba ťa rozrušuje. Pretože i šľachtené túžby, ako túžba zachrániť svet, alebo byť dobrým človekom, alebo dokonca dosiahnuť oslobodenie, ťa v skutočnosti môžu odvrátiť od odhalenia toho, čo tu je skutočné - prirodzené nespútané naplnenie.

Akonáhle máš vo vnútri túžbu, bude netrpezlivo očakávať jej naplnenie. A keď ju naplníš, tvoja úzkosť vzrastie. Takže sa skôr hodí byť otvorený možnosti, že sa od všetkých túžob oslobodíš. 

Túžba sľubuje mnoho, ale naplňuje málo. Pre väčšinu ľudí je nemožné oslobodiť sa, čo i len od jedinej svojej túžby, akoby cítili, že stratia niečo drahocenné. Je to ako zobrať psovi suchú kosť. 

Takže radšej, ako ti kázať nejakej tvojej túžby sa vzdať, hovorím, zisti, čo ti v skutočnosti sľubuje, že ti prinesie a nájdi človeka, ktorý má obdržať výsledok. Nepredpokladaj. Zisťuj. Je niečo z toho skutočné?

Tieto otázky môžu byť hlbokou výzvou, pretože hrozí odhalenie nereality ega. Len málokto kráča ďalej, aby objavil skutočnú sílu svojho celistvého ja a ukončil tak klam raz a navždy. Kto odpovie na túto výzvu?

Mooji